...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

"Söyleşide Buluşuyoruz - Mali Müşavir Mesleği Temalı" Etkinlik Düzenlendi
12/03/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ile Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında imzalanan ikili protokol kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan AKIN, Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Filiz SAYIN, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlhan GÜLLÜ, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa ARSLAN, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serkan DERİCİ, Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası temsilcileri Fatma ULU, Sevda TAŞKIN, Bayram ŞAHİN ve Engin ERSİN, akademik personeller ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Mustafa ARSLAN yaparak, Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğini önemsediklerini belirterek, protokol çerçevesindeki işbirliği süreçlerini takip ederek, işbirliklerinin ve bundan sonraki faaliyetlerin önemine vurgu yaptı.

Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Filiz SAYIN yaptığı konuşmada, Üniversitemiz ile işbirliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, protokole destek veren ve katkı sunan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sayın Semih AKTEKİN'e, Fakültemiz Dekanı Prof. İlhan GÜLLÜ ve nezdindeki akademik personellere teşekkür etti. Ayrıca, Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası hakkında bilgi vererek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlilk gününün anlam kazandığını vurgulayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Ardından eğitim komisyonu başkanı SMMM Engin ERSİN, Mali Müşavirlik mesleği hakkında sunum yaparak, Mali Müşavirlik mesleği hakkında bilgi verdi. Eğitim Komisyonu üyesi SMMM Sevda TAŞKIN, İş akdi ile insanların gözüyle Mali Müşavirlik mesleğini anlattı. SMMM Fatma ULU, Yeni ofis açan bir mali müşavir gözüyle Mali Müşavirlik mesleğini, Başkan Yardımcısı SMMM Bayram ŞAHİN ise Mali Müşavirlik mesleğinin yanında olası yan alanlar ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Gerçekleştirilen etkinliğin son kısmında öğrencilerimiz ile Nevşehir Muhasebeci Mali Müşavir Odası temsilcileri arasında soru - cevap kısmında yapıldı. Son olarak ise eğitim veren değerli misafirlerimize teşekkür belgesi takdimi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.