...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

NEVÜ ve Nevşehir SMMMO Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
13/02/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette NEVÜ ile Nevşehir SMMMO’ arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mutluhan Akın, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İlhan Güllü, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Arslan, NEVÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (NEVSEM) Müdürü ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hasan Çetinel ile birlikte Nevşehir SMMMO’yu ziyaret etti. Rektör Aktekin ve beraberindekileri ziyaretlerinde yönetim kurulu üyeleri ile karşılayarak makamında ağırlayan Nevşehir SMMMO Başkanı Filiz Sayın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. NEVÜ’nün sahip olduğu mesleki bölüm ve programlarıyla birlikte bilgi birikiminin önemine değinen Başkan Sayın, üniversite – sektör iş birliği kapsamında her türlü iş birliklerinin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.

Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Sayın ve yönetimine teşekkür eden Rektör Aktekin ise NEVÜ’nün fakülte ve meslek yüksekokullarının muhasebe, vergi ve diğer ilgili alanlarında öğrenim gören öğrencilerin bilgi ve becerilerinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Aktekin üniversite olarak bu kapsamda da öğrencilerin uygulama alanları başta olmak üzere sahip oldukları bilgi ve birikimlerini ilgili sektörlerle birleştirecek her türlü iş birliklerine önem verdiklerini sözlerine ekledi.

İş Birliği Protokolü İmzalandı

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ziyaretlerinde ayrıca Nevşehir SMMMO Başkanı Filiz Sayın ile SMMMO’ya ve SMMMO’nun da içinde bulunduğu Anadolu Odaları Platformu'na kayıtlı üyelerin NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde tezsiz yüksek lisans eğitimi almalarının sağlanması ve NEVÜ tarafından verilecek diğer eğitimlere ilişkin şartların düzenlenmesi ile ilgili uygulama esaslarını kapsayan iş birliği protokolüne birlikte imza attı. 

Protokol kapsamında ayrıca Fakültemiz ve NEVÜ Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü öğrencilerine yönelik eğitimlerin planlanması, teorik ve uygulama dersleri ile işyeri uygulamalı eğitimlerinin ve seminerlerin Nevşehir SMMMO ve Anadolu Odaları Platformu’na kayıtlı mali müşavirler tarafından verilmesi konusuna ilişkin iki kurumun katkı ve iş birliğiyle ilgili uygulama esasları belirlendi.