...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültemize Profesör Ataması Yapıldı
19/01/2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin Başkanlığında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karar uyarınca atama süreciyle ilgili tüm işlemleri tamamlanan Doç. Dr. Kemal Göler’in ‘Profesör’ kadrosuna ataması yapıldı.

NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, fakültemize ataması yapılan Prof. Dr. Kemal Göler’e yeni ünvan ve görevinin hayırlı olmasını diledi.

Aktekin, “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi' alanında ihtisaslaşan üniversite olarak yeni eğitim – öğretim yılımızda belirlediğimiz hedefler doğrultusunda bölüm ve programlarımızın yanı sıra akademik kadromuzu da güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitemize verilen kadro dâhilinde atama süreciyle ilgili tüm işlemlerini tamamlayan Doç. Dr. Kemal Göler’in İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atamasını gerçekleştirdik.

Şahsım ve üniversitem adına Prof. Dr. Kemal Göler’e yeni ünvan ile görevinin hayırlı olmasıyla birlikte, özverili çalışmalarının bundan sonra da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Kemal Göler Kimdir?

Lisans eğitimini 1977 -1981 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde tamamlayan Doç. Kemal Göler, 1984 -1990 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Kaliforniya Teknoloji Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı.

Doç. Dr. Göler 1989-1996 yıllarında The University of Houston yardımcı doçent, 2014-2016 yıllarında İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’nde doçent, 2016 yılından itibaren ise Anadolu Üniversitesi’nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde doçent olarak görev aldı.

Doç. Dr. Kemal Göleri’n uluslararası birçok patenti, SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine giren dergilerde yayınlanan birçok makalesi, kitap ve kitap bölümleri, ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumda bildirisi yayınlanmıştır.