...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİ SONUNDA VERİLEN EK SINAV HAKKINDA DUYURU
30/01/2023

1. 6569 Sayılı Kanun ile 2547 sayılı kanunda yapılan değişiklikle öğrenciler, bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kaydolduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarını azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarını azami yedi yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarını azami dokuz yıl içinde tamamlamak zorundadırlar. Hazırlık eğitim süresi azami iki yıldır. Azami süre sonunda başarısız olan öğrencilere 2547 Sayılı Kanun’un 44’üncü maddenin (c) bendi kapsamında verilecek ek süre sınavlarıyla ilgili olarak; “Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı ve Süreler ile İlgili Usul ve Esaslar” temel alınarak öğrencilere 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir.

2. 27.09.2021 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca; a) Azami süresini dolduran son sınıf öğrencilerinden daha önce hiç alınmamış dersleri bulunanlar ile derse devam yükümlülüklerini yerine getirmeyenlere de 2 (iki) sınav hakkı verildiği ile b) "Derslere devam yükümlülüklerini yerine getirdiği hâlde, yıl içi ve yılsonu sınav yükümlülüklerini 2547 sayılı Kanun’un 44/c maddesinde belirtilen hükümlere uygun olarak yerine getiremedikleri için öğretim kurumları ile ilişiği kesilen hazırlık sınıfı ve birinci sınıfta en fazla bir dersten, ara sınıflarda ise en fazla üç dersten başarısız olan öğrencilere üç yıl içinde kullanacakları 3 (üç) sınav hakkı, not ortalamasını tutturamadıkları için hazırlık sınıfı dâhil ara sınıflarda da sene kaybeden öğrencilere diledikleri üç dersten 1 (bir) sınav hakkı verilir" hükmü kapsamında ilişiği kesilen öğrenciler yararlanmadıkları sınav haklarından yararlanabileceklerine karar verilmiştir. Bu kararların uygulanması ile ilgili aşağıdaki “27.09.2021 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı Uyarınca Bir Defaya Mahsus Verilecek Sınav Haklarının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar” temel alınacaktır.

3. Sınavlara son başvuru tarihi 31 Ocak 2023 Salı günü mesai saati bitimine şahsen, mail (iibf@nevsehir.edu.tr) ya da kargo/posta yoluyla yapılacaktır.

4. Başvuruların değerlendirilmesi ve sınav takviminin ilanı için son gün 1 Şubat 2023 Çarşamba’dır.

5. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrenciler aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilecekleri başvuru dilekçesini ıslak imzalı olmak şartıyla son başvuru tarihinden önce okulumuzun öğrenci işleri birimine elden teslim ederek veya posta/kargo yoluyla göndererek (kargodaki gecikmelerden başvuru sahibi sorumlu olacaktır) başvurularını yapabilirler.

 

Ek sınav başvuru formu için tıklayınız.

Nevşehir H.B.V. Üniversitesi Azami Öğrenim Süresi Sonunda Verilen Ek Sınav Hakkı ve Süreler ile İlgili Usul ve Esaslar için tıklayınız.

27.09.2021 Tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı Uyarınca Bir Defaya Mahsus Verilecek Sınav Haklarının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar için tıklayınız.

2547 Sayılı Kanun için tıklayınız.

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Takvim İçin tıklayınız.

Ek Sınav Tarihleri: 1. Ek sınav: 2-3 Şubat 2023 2. Ek sınav: 4-5 Şubat 2023