...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Değerli Öğrencilerimiz ve Akademisyenlerimizin DİKKATİNE
06/10/2021

Değerli Öğrencilerimiz ve Akademisyenlerimiz

Fakültemiz 2021-2022 Güz Yarıyılı pandemi koşulları, YÖK, Sağlık Bakanlığı, Valilik, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları çerçevesinde planlanmış, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu kararlarıyla 27 Eylül 2021 tarihînde başlamıştır.

Dersliklerde iki öğrenci arasındaki mesafe en az mesafe olacak biçimde derslik kapasitelerimizi seyreltilmiştir. Bunun sonucunda yüksek kapasiteli sınıf sayımız altı olarak belirlendi.

Öğrenci sayısının fazla olduğu bazı derslerimiz uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir.

Fakülte, bölüm ve sınıf bazında uzaktan eğitim yöntemiyle verilebilecek ders oranı azami %40’dır.

Fakültemizin beşeri ve fiziki tüm kaynaklarını etkin biçimde kullanabilmek ve derslerin sağlıklı biçimde yürütülebilmesi için sınıflarımızda yapılan yüz yüze derslerin aynı zamanda NUZEM üzerinden kayıt altına alınması uygulamasını da hayata geçirdik.

  • Yüz yüze yapılması kararlaştırılan derslerin öncelikle sınıf ortamında yüz yüze yapılması esastır.

 

  • Sınıfta kesinlikle maske çıkarılmayacak, blok ders yapılmayacak, derslerin süresi 30 dakika ders, 15 dakika teneffüs olarak uygulanacaktır.

 

  • Ders aralarında sınıflar kesinlikle boşaltılacak ve pencereler açılarak sınıf havalandırılacaktır.

 

  • Sınıfın kapasitesinin dersi almakta olan öğrenci sayısından az olması durumunda, sınıfa girme olanağı elde edemeyen öğrenciler için NUZEM üzerinden de dersin yürütülmesi sağlanacaktır. Yüz yüze katılmadıkları haftalarda öğrencilerin derslere NUZEM üzerinden katılmaları veya ders kaydını izlemeleri olanağı sunulacaktır.

 

  • Öğrencinin yüz yüze katılması gereken haftalarda derslikte bulunması ve sınıf imza listesini imzalaması esastır.

 

  • Sınıftan herhangi bir öğrencinin PCR testi pozitif çıkması veya yakın temaslı olduğu gerekçesiyle karantinaya alınması durumunda, öğrencinin durumunu bildiren belge veya Sağlık Bakanlığı‘ndan gönderilen SMS’i dersin öğretim elemanına ulaştırması halinde, karantina sürecinde dersleri uzaktan takip edebilmesi için derslerin NUZEM üzerinden de kayıt altına alınması sağlanacaktır.

 

  • Karantinaya alınmış öğrencinin olmaması ve sınıf kapasitesinin de dersi alan öğrenci sayısından fazla olması durumunda, dersi NUZEM üzerinden kayıt altına almak öğretim elemanının takdir yetkisinde olmakla birlikte öğrencilerin ders daha sonra tekrar dileyebilmeleri için yararlı görülmekte ve tavsiye edilmektedir.

 

  • Öğretim elemanının pozitif veya temaslı olmasına bağlı olarak yüz yüze verilmesi planlanan derslerin karantina süreciyle sınırlı olmak üzere, uzaktan yapılması mümkündür. Sağlık durumunun uzaktan eğitim vermeye de olanaklı olmaması durumunda, öğretim elemanı telafi programı yapacak ve Bölüm Başkanlığı vasıtasıyla telafi programını Fakülte Yönetim Kuruluna sunacaktır. İlgili öğretim elemanı yerine dersi yürütebilecek gönüllü bir başka öğretim elemanının olması durumunda, Bölüm Başkanının onayıyla gönüllü öğretim elemanı dersi yürütebilecektir. Gönüllü öğretim elemanının asgari Dr. Unvanına sahip olması gerekmektedir.