İİBF Konferansları IV- "Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirasının Korunması" Konulu Konferans
27 Mart 2019 Çarşamba günü saat 15.00’da, Fakültemiz konferans salonunda Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Filiz Yüksel, ARGOS Yapı Genel Müdürü Restoratör-Mimar Aslı Özbay ve Arkeolog-Yazar-Editör Nezih Başgelen’in konuşmacı olarak katıldığı “Kapadokya’nın Doğal ve Kültürel Mirasının Korunması” başlıklı panel düzenlendi. Açış konuşmasını yapan Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mehmet Öcal, Kapadokya’nın kültürel ve doğal mirası hakkında bilgi vererek bölgenin korunmasının önemine değindi.
Konuşmacılar, Kapadokya bölgesindeki son gelişmeleri ve sorunları; yapısal, ekonomik, tarihsel ve yasal boyutlarıyla değerlendirip alınması gereken önlemlere dikkat çektiler. Bu bağlamda, Kapadokya’nın doğal ve kültürel mirası hakkında uzun yıllardır çalışmalar yürüten Sayın Nezih Başgelen, ondokuzuncu yüzyıldan bu yana Kapadokya bölgesinin tarihsel gelişimini ve değişimini gösteren fotoğraflar ve resimleri katılımcılarla paylaşarak bölgenin dokusuna uymayan ve turizmi de olumsuz etkileyebilecek unsurlara dikkat çekti. Yurtdışından örneklerle bölgede alınabilecek önlemlerin altını çizen Sayın Başgelen, Kapadokya’da dünya çapında, sürdürülebilir örnek bir modelin geliştirilebileceğini belirtti. Kapadokya’nın korunması hususunda tüm paydaşlarla yeni bir sürecin başlatılması gerektiğini vurgulayan Sayın Başgelen, Üniversitemizin Kapadokya’nın korunması noktasında göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.
Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Filiz Yüksel, Kapadokya’nın doğal ve kültürel mirasının korunması hususundaki mevcut yasal işleyiş hakkında bilgi vererek bir sanat tarihçisi olarak bölgede koruma hususunda yapmış olduğu bilirkişilik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Sayın Yüksel, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun uygulanma aşamasındaki süreçler hakkında değerlendirmelerde bulunup yaşanan zorluklar hakkında örnekler verdi.
Uzun yıllardır Kapadokya bölgesinde mimar ve restoratör olarak çalışmalar yürüten Sayın Aslı Özbay ise, bölgeyi koruma sorumluluğunun kamu görevlileri, yöre halkı, yatırımcılar, turizmciler, akademisyenler ve mimarlar tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı. Koruma hususunda Kapadokya’daki ilgili tüm kesimlerle, ortak bir bilinçle sağlanacak uzlaşının öneminin altını çizen Sayın Özbay, bu sayede bölgenin sürdürülebilir turizm hususunda başarılı bir noktaya ulaşabileceğini belirtti.
Soru cevap kısmıyla devam eden konferans, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Öcal’ın misafirlerimize plaket takdimi ile sona erdi.
- NEVÜ Uluslararası İlişkiler Topluluğundan İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. İlhan GÜLLÜ’ye Nezaket Ziyareti
- Dünya İnsan Hakları Günü Paneli Düzenlendi
- Bağımlılıkla ve Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi
- Uluslararası İlişkiler Bölümümünde “The Foreign Policy of Romania During the Interwar Period” Başlıklı Konferans
- SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ YÖNETİMİ FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ
- KURUCU DEKANIMIZ PROF. DR. RIFAT YILDIZ FAKÜLTEMİZİ ZİYARET ETTİ.
- Uluslararası İlişkiler Topluluğumuzun Olağan Genel Kurulu Yapıldı
- 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Fakültemiz Akademik Genel Kurul Toplantısı Yapıldı
- FAKÜLTEMİZDE PROJE BAŞVURUSU EĞİTİMİ VERİLDİ
- Akademiye Adanmış Bir Hayat...
- Fakültemize Doçent Ataması Yapıldı
- Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Dereceye Giren Öğrencilere Başarı Belgeleri Verildi.
- Kamu Yönetimi Bölümü'nde Dereceye Giren Öğrencilere Başarı Belgeleri Verildi.
- Fakülte Yemeği Düzenlendi
- Uluslararası İlişkiler Topluluğu Tarafından Diplomasi Okumaları İsimli Etkinlik Gerçekleştirildi