...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış ve Güvenlik Politikası
20/04/2018

Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış ve Güvenlik Politikası

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Küresel Bir Akademisyenin Gözüyle Uluslararası İlişkiler’ ve ‘Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış ve Güvenlik Politikası: Beklentiler ve Fırsatlar’ konulu iki konferans düzenlendi. Konferanslara Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı konuşmacı olarak katıldı.

‘Küresel Bir Akademisyenin Gözüyle Uluslararası İlişkiler’

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından konuk konuşmacı olarak misafir edilen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, gün içinde ilk konferansını İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ifa edilmekte olan bahar dönemi açılış dersi müktesebatı dâhilinde, İİBF Konferans Salonunda verdi.  Üniversitemizin lisans, yüksek lisans ve doktora yapmakta olan öğrencilerin yoğun katılımıyla konuşmalarını ‘Küresel Bir Akademisyenin Gözüyle Uluslararası İlişkiler’ başlığı altında gerçekleştiren Bağcı, öğrencileri  teşvik etmek adına gitmiş oldukları yüzden fazla ülkede edindikleri tecrübelerinden kesitler aktararak, dünya tarihini, toplumları ve siyaseti anlama, bilimsel düşünme üzerine tavsiyelerde bulundu.

‘Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış ve Güvenlik Politikası: Beklentiler ve Fırsatlar’

İİBF tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın konuşmacı olarak yer aldığı ‘Küresel ve Bölgesel Gelişmeler Işığında Türk Dış ve Güvenlik Politikası: Beklentiler ve Fırsatlar’ konulu konferans Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ertan Özensel, İİBF Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, İİBF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükran Güngör Tanç,  Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. İlhan Güllü, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Bağcı, Türkiye’nin uluslararası sistemdeki konumu, Soğuk Savaş sonrası etki alanını genişletmek üzere karşısına çıkan fırsatlar, ABD ve Rusya ile olan ilişkileri, AB üyelik süreci, denge politikası, Suriye Savaşı vb. konulara değindi.  Buna binaen, alanlarında bilinmekte olan yazar ve düşünürlerin bahsedilmiş olan başlıklara paralel konuları işleyen Bağcı, Almanca ve İngilizce başta olmak üzere çeşitli yabancı dillerde yayınlanan kitaplarını önerdi.  

Konferans, Bağcı’nın katılımcıların sorularını cevaplandırması ve kendilerine Rektörümüz Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

Prof. Dr. Bağcı  konferans sonunda beraberinde İİBF Dekanı Prof. Dr. Alper Aslan, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükran Güngör Tanç ile birlikte Rektörümüz Bağlı’yı makamında ziyaret etti.