...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Öğrencimiz Mehmet ÖNEN’e Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı Tevcih Edildi
22/01/2018

Öğrencimiz Mehmet ÖNEN’e Devlet Övünç Madalyası ve Beraatı Tevcih Edildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 15 Temmuz Gazisi Öğrencimiz Mehmet ÖNEN’e  22 Mayıs 2017 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mazhar BAĞLI üzerinde Ay-Yıldız bulunan ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferi yazan plaket takdim etmişti. Öğrencimiz Mehmet ÖNEN’e bu kez 18 Ocak 2018 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde gazilere ve şehit ailelerine teslim edilmek üzere Ankara Valiliğine gönderilen Devlet Övünç Madalyaları Beratlarının Tevcihi Töreni; Ankara Valiliği, Vilayetler Evi’nde gerçekleştirildi.

Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, Ankara Valisi Ercan TOPACA, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Dr. Aysel KANDEMİR’in yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA, Vali Yardımcıları Kemal KARADAĞ, İsmail KÜRECİ ve Metin ASLANBAŞ, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet ARTAR, Gölbaşı Kaymakamı Tülay BAYDAR BİLGİHAN, Balâ Kaymakamı İbrahim Halil ŞİVGAN, Haymana Kaymakamı Hüseyin GÖKTÜRK, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Beypazarı Kaymakamı Kadir EKİNCİ, Şereflikoçhisar Kaymakamı Sedat YILDIRIM, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe müdürleri şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA “vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ederek “Şehit yakınlarımız olarak, gazilerimiz olarak sizlerin her zaman göstermiş olduğunuz vakur duruş, bizim istiklal ve istikbal mücadelemizde en büyük iman kaynağımız. Sizlerin yüreğindeki vatan sevgisi, bayrak sevgisi sarsılmayan inancınız ve cesaretiniz de bizlerin aslında medar-ı iftiharısınız. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül SAYAN KAYA, ve Ankara Valisi Ercan TOPACA, tarafından 15 Temmuz Gazisi Öğrencimiz Mehmet ÖNEN’e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı tevcih edildi.