...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon Semineri Büyük İlgi Gördü
05/12/2017

Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon Semineri Büyük İlgi Gördü

Fakültemizin “Kariyer Planlama Komisyonu” tarafından organize edilen  “Ders Çalışma Yöntemleri ve Motivasyon” konulu seminer 28 Kasım 2017 tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminere farklı bölümlerden öğrencilerimizin yoğun ilgisi oldu.

Komisyon başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Apaydın katılım sağlayan öğrencilere seminerin içeriği ve önemi hakkında bilgi verdikten sonra sözü konuşmacılara bıraktı. Seminere konuşmacı olarak katılan Av. Özal Duran ve Arslan Bora öğrencilerimize ders çalışma teknikleri, motivasyonu artırmanın yolları, hafıza geliştirme teknikleri, ders çalışmada verimi artırtabilecek ilkeler, verimli ders çalışmanın püf noktaları gibi konularda bilgiler verildi.

Bir öğrencinin sorumlukları olduğunu belirten Av. Özal Duran, öğrencilerden kendilerine "Neden ders çalışmam gerekiyor?" ve etkin bir çalışma için "Etkin bir planım var mı?" sorularını sormaları gerektiğini belirtti. Bu soruların yanıtı üzerinde düşünülmesi gerektiğini ve ne zaman motivasyon kaybı yaşanırsa cevapların tekrar gözden geçirilmesinin çalışmalara olumlu etki yapacağını hatırlattı.

Konferans sonunda katılan öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi.