...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Fakültemizin 20. Kuruluş Yıl Dönümü
25/11/2017

Fakültemizin 20. Kuruluş Yıl Dönümü                                                                   23/11/2017

Fakültemizin 20. Kuruluş yıl dönümü etkinliği eski dekanlarımız, öğretim elemanlarımız, idari personellerimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi ve yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

 

Üniversitemiz Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonunda düzenlenen etkinliğe; Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Erdoğan Çiçek ve Prof. Dr. Fatma Karipcin, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Alper Aslan, Fakültemizin kurucu Dekanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve eski Dekanlarımızdan Prof. Dr. Mahir Nakip ve Prof. Dr. Şükrü Akdoğan, eski öğretim elemanlarımız Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Cumhuriyet Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Adem Doğan, Prof. Dr. Kenan Ören, Muş Alparslan Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş, Doç. Dr. Ömer Şanlıoğlu, Doç. Dr. İlhan Ege, Doç. Dr. Onur Gözbaşı, Doç. Dr. Rüveyda Kızılboğa Özaslan, Yrd. Doç. Dr. Hüsniye Akıllı, Okt. Ayşegül SOYLU GÜRBEDEN, Kayseri TED Koleji İdari ve Mali İşler Koordinatörü Aylin Yılmaz Erciyes, Dekan Yardımcılarımız, akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

 

20. Kuruluş yıl dönümü etkinliğimiz, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunun yapılması, İstiklal Marşımızın okunması, Üniversite marşımızın dinlenmesiyle başladı. Daha sonra Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi katılımcılar tarafından beğeni topladı. Fakültemizin kuruluşundan günümüze resimlerinden oluşan slayt gösterisi ile nostaljik anlar yaşandı. Yapılan slayt gösterisinin ardından açılış konuşmasını Dekanımız Sayın Prof. Dr. Alper Aslan yaptı.

 

Prof. Dr. Alper Aslan, “Biz Bir Aileyiz.”

“Bugün itibariyle 20. Yılını kutladığımız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, 1997 yılında Erciyes Üniversitesine bağlı olarak kuruldu ve 1998 yılında işletme bölümündeki 40 öğrencisiyle öğretim hayatına başladı. Bugün ise Fakültemizde; ‘Bankacılık ve Finans Bölümü’, ‘İktisat Bölümü’, ‘İşletme Bölümü’, ‘Kamu Yönetimi Bölümü’, ‘Uluslararası İlişkiler Bölümü’ ve ‘Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’ olmak üzere toplam 6 bölümde, 62 akademik ve 8 idari personel ile 2 bin 577 öğrencimize hizmet vermekteyiz. Bu vesileyle Sayın Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a, Prof. Dr. Mahir Nakip’e, Prof. Dr. Şükrü Akdoğan’a, bugün aramızda bulunan siz değerli katılımcılara bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Biz fakülte olarak sizler ile birlikte büyük bir aileyiz. Sözlerimi yeşilçamın unutulmaz oyuncularından Münir Özkul’un meşhur repliği ile bitirmek istiyorum: “biz birbirimize parayla pulla değil, sevgiyle bağlıyız. Bizler birbirimizi seviyoruz. Biz bir aileyiz. Biz güzel bir aileyiz.”

 

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Çiçek “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üniversitemizin Gelişimine Katkı Sağlayan ve Üniversite Yönetimine Yön Verici Bir Pozisyonda Yer Almaktadır.

 

Dekanımız Prof. Dr. Alper Aslan’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, sözlerine fakültemizin ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bugünlere gelmesine katkıda bulunanlara teşekkür ederek başladı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Çiçek, “20. yıl, büyük bir özveri ile başlayan meşakkatli süreçlerden geçilerek bugüne gelmiş olan Fakültemize hiç şüphesiz en büyük emeği bulunun kurucu Dekanımız Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a, tohumları atılmış olan fakültemizin gelişmesinde önemli katkıları bulunan değerli hocalarımız Prof. Dr. Mahir Nakip ve Prof. Dr. Şükrü Akdoğan’a minnettarlığımızı bir kez daha belirtmek istiyorum. Kurumlar büyük zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde kurulur, zaman içerisinde pek çok zorluk tatlı anılar olarak kalır. Bugün aramızda eski yöneticilerimizin ve personellerimizin davet edilmiş olduklarını görüyor olmamız, verdikleri zorlu mücadelenin boşuna olmadığını ve unutulmadığını göstermektedir. Sayın Rıfat hocam, Sayın Şükrü hocam, Sayın Mahir hocam emekleriniz boşa gitmemiştir. Bu nedenle eskiyi unutmayan Dekanımız Alper hocamıza da gösterdikleri vefa örneği için teşekkür ediyorum. Üniversiteler için kurum kültürünün oluşması ve kurumsallaşma çok önemlidir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, yönetim ve organizasyonun etkin kullanılması, kalite çalışmaları, akreditasyon, stratejik plan, iç kontrol, eylem planı ve benzeri çalışmalarda üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan ve üniversite yönetimine yön verici bir pozisyonda yer almaktadır. Bu nedenle, fakültenin bu misyonunun farkında olması üniversite yönetimleri açısından büyük önem taşımaktadır. Fakültemiz sadece üniversitemizin gelişimine değil, şehrimizin kalkınmasına da büyük katkılar sağlamaktadır. Bu vesileyle başarılarla dolu nice yıldönümleri kutlanması dileklerimle hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

 

Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Rıfat Yıldız “20 yıl önce bu fakültenin kuruluşunu gerçekleştirdik. Fakültenin kuruluşuna gelmeden önce Nevşehir’de üniversitenin kuruluşunda çok büyük maddi ve manevi katkısı olan iki kişiyi hayırla yad etmek istiyorum. Bunlardan birincisi arsasını bağışlayarak ilk eğitim-öğretim biriminin kurulmasına katkıda bulunan rahmetli İsmail Aydoğan’dır. İkincisi ise yine Nevşehir eşrafından Avni İncekara’dır. İkisinin de ruhu şad olsun. Bu merhum şahsiyetler Nevşehir’de Üniversite Kurma Geliştirme Vakfı’nı kurmuşlardır. Bu temel üzerinde önce Turizm Yüksekokulu, ondan sonra da kurucu dekanı olduğum İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile bunların üzerine Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi doğmuştur. Üniversitemiz bugün çok güzel fiziki yapılaşmaya sahip olmuş, şahsen üniversite çok hoşuma gitti” diye konuştu. Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Rıfat Yıldız’a yaptığı konuşmanın ardından Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit tarafından fakültemize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket ile teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

 

Fakültemizin 2004-2007 yılları arasında Dekanlığını yapan Prof. Dr. Mahir Nakip “Yıllar önce Erciyes Üniversitesinin kucağında büyüttüğümüz, Erciyes Dağı’nın karı ile emzirttiğimiz bu bilim yuvasını bugün tekamül etmiş bir üniversite olarak görmek, yöneticilerinin de yetişmelerinde azami özeni gösterdiğimiz evlatlarımızdan olması bizleri mutlu etmiştir. Bu bilim ocağının temelinde karınca kararınca harcı olan bir hizmetkar olarak bizleri yad etmeniz ve çağırmanız vefanızı ve alicenaplığınızı gösterdiği kadar, şahsiyetli birer bilim insanı olduğunuzun da açık delilidir” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Eski Dekanlarımızdan Prof. Dr. Mahir Nakip’e yaptığı konuşmanın ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdoğan Çiçek tarafından fakültemize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket ile teşekkür belgesi takdim edildi.

 

 

Fakültemizin 2007-2010 yılları arasında Dekanlığını yapan Prof. Dr. M. Şükrü Akdoğan ”Burada görev yaptığımız süre boyunca, elimizden geldiğince iyi şeyler yapmaya çalıştık. Ve bugün fakülteyi, üniversiteyi ve kadroyu gördüğümde çok memnun oldum. Özellikle bu törene davetinizden dolayı teşekkür ediyorum. Eski arkadaşlarımızı burada bir arada görünce çok mutlu oldum. Fakültenin ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin bundan sonraki yıllarında da daha yukarılarda olmasını diliyorum” dedi. Eski Dekanlarımızdan Prof. Dr. M. Şükrü Akdoğan’a yaptığı konuşmanın ardından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Saatçi tarafından fakültemize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı plaket ile teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Eski dekanlarımızın konuşmaları ve kendilerine plaket ile teşekkür belgesi takdim edildikten sonra akademik ve idari personellerimize vermiş oldukları hizmetlerden dolayı ve teşekkür belgesi verildi.

 

 

Yapılan konuşmalar ve plaket ile teşekkür belgesi takdiminden sonra emeği geçen ve halen fakültemizde çalışmakta olan akademik ve idari personellerimizin katılımlarıyla fakültemiz tarafından tertip edilen toplu öğle yemeği yendikten sonra eski dekanlarımıza üniversitemizi gezmelerine eşlik ederek, geçmişten günümüze fakültemizin ve üniversitemizin geldiği durum anlatıldı.