...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

dersicerik_turizm_isltm_3

TURİZM İŞL. VE OTELCİLİK (NORMAL VE İKİNCİ ÖĞRETİM) BÖLÜMLERİ DERS İÇERİKLERİ

III. SINIF

3. SINIF GÜZ DÖNEMİ (5.Yarıyıl)

T301- İNGİLİZCE V (6-0) 6

İleri İngilizce Seviyesi; İleri İngilizce Seviyesi İçin Dört Dil Becerisi: Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma; İleri İngilizce Seviyesi İçin Uygun Gramer ve Sözcük Bilgisi; Dili geliştirmek ve Pekiştirmek İçin Kapsamlı Faaliyetler.

T303- PAZARLAMA (2-0) 2

Pazarlama ile İlgili Kavramlar; Pazarlama Süreci; Pazarlama Fırsatlarının Değerlendirilmesi ve Pazarlama Amaçlarının Belirlenmesi; Hedef Pazarların Belirlenmesi (Pazar Bölümlendirme, Hedef Pazar ve Konumlandırma); Ürün Stratejisi; Fiyatlandırma Stratejisi; Dağıtım Stratejisi; Tutundurma Stratejisi; Pazarlama Faaliyetlerinin Uygulanması ve Değerlendirilmesi.

T305- KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (3-0) 3

Temel Yönetim Kavram ve Terimleri; Yönetim Teorileri, Karar Verme ve Problem Çözme; Turizm İşletmelerinde Planlama ve Amaçlara Göre Yönetim; Turizm İşletmelerinde Organizasyon Fonksiyonu, Şebeke Organizasyonlar; Süreç Yenileme ve Temel Yetenek; İletişim ve Liderlik; Motivasyon; Gruplar; Çatışma ve Değişim Yönetimi; Turizm İşletmelerinde Koordinasyon Fonksiyonu; Turizm İşletmelerinde Kontrol Fonksiyonu.

T307- MUHASEBE İLKELERİ (3-0) 3

Temel Muhasebe Bilgileri, Muhasebenin Temel Kavram ve Varsayımları, Bilânçosu, Gelir Tablosu, Amortisman, Muhasebede Kayıt Araçları, Muhasebe Kayıt İşlemleri ve Yöntemleri, Tekdüzen Hesap Planı, Mizan, Kesin Mizan, Bilânço

 T309- YİYECEK İÇECEK YÖNETİMİ (2-0) 2

Yiyecek İçecek Yönetimi Kapsamı ve Önemi; Yiyecek İçecek İşletmelerinde Bütçeleme;  Menü Planlaması ve Geliştirme; Yiyecek İçecekleri Fiyatlandırma; Yiyecek İçecek Bölümü Mutfak Planlaması; Yiyecek İçecek Kontrol Sistemi; Yiyecek Üretim Kontrolü ve Aşamaları; Gelir Kontrolü; İçecek Maliyet Kontrol Süreci; İçecek Üretim Kontrolü; Ağırlama İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu.

T313- SEÇMELİ ALMANCA I (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde, Almancanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T315- SEÇMELİ FRANSIZCA I (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde, Fransızcanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T317- SEÇMELİ İTALYANCA I (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde İtalyancanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T319- SEÇMELİ JAPONCA I (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde Japoncanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T321- SEÇMELİ RUSÇA I (6-0) 6

Başlangıç Seviyesinde Rusçanın Temel Gramer Konularının İşlenmesi, Öğrencilere Temel Düzeyde İletişim Kurmaya Yardımcı Olacak Kelime Hazinesi ve Mesleki Terminoloji Oluşturmak. Başlangıç Seviyesinde, Dinleme, Konuşma, Yazma ve Anlama Becerilerini Geliştirmek.

3. SINIF BAHAR DÖNEMİ (6. Yarıyıl)

T302- İNGİLİZCE VI (6-0) 6

İleri İngilizce Seviyesi; İleri İngilizce Seviyesi İçin Dört Dil Becerisi: Okuma, Yazma, Dinleme ve Konuşma; İleri İngilizce Seviyesi İçin Uygun Gramer ve Sözcük Bilgisi; Dili Geliştirmek ve Pekiştirmek İçin Kapsamlı Faaliyetler.

T304- KONAKLAMA İŞLETMELERİ PAZARLAMASI (2-0) 2

Turizm Sistemi ve Turizm Pazarlaması ile İlgili Temel Kavramlar; Hizmetlerin Temel Özellikleri; Turizm İşletmeleri Pazarlama Çevresi Analizi; Turizmde Tüketici Davranışı; Turizmde Hedef Pazarların Seçimi; Turizm Ürünü, Turizm İşletmelerinde Fiyatlandırma; Turizmde Dağıtım Kanalları; Turizm İşletmelerinde Tutundurma; Pazarlama Faaliyetlerinin Uygulanması; Pazarlama Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi.

T306- GASTRONOMİ (2-0) 2

Gastronomi ve İlgili Kavramlar; Gastronominin Bilimsel ve Sanatsal Boyutları; Bir Turistik Ürün ve Çekicilik Olarak Gastronomi; Ağırlama Endüstrisinin Bir Boyutu Olarak Gastronomi; Gastronomi Turizmi ve Gastronomi Turizminin Gelişimi; Yeme Alışkanlık ve Geleneklerinin Gelişimi; Temel Beslenme İlkeleri; Yiyecek İçecek Türleri ve Bileşenleri; Yiyecek İçecek Üretim Teknikleri; Yiyecek Depolama ve Koruma; Yiyecek Zehirlenmesini Önleme; Yiyecek Güvenliği; Hijyen ve Sanitasyon Sağlamada Yönetim Aracı Olarak HACCP; Avrupa Gastronomisinin Genel Değerlendirilmesi. 

T308- KONAKLAMA İŞLETMELERİ MUHASEBESİ (3-0) 3

Muhasebenin Tanımı ve  Kavramları; Bilanço, Gelir ve Gider Tabloları; Hesaplar ve Tek Düzen Hesap Planı; Muhasebede Kullanılan Belge ve Defterler; Muhasebe Süreci ve Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri; Yevmiye Defteri ve Defteri Kebir Kayıtları; Hesapların İşleyişi; Turizm İşletmelerinde Hesap Planı, Mali Nitelikteki İşlemler ve Bu İşlemlerin Hesaplarda İzlenmesi; Dönem Sonu İşlemleri ve Mali Tabloların Düzenlenmesi.

T310- SEÇMELİ SEMİNER (1-2) 2

Bu derste öğrenciler turizm ve konaklama işletmeciliği ile ilgili olarak hazırladıkları bir konuyu derste sunmaktadırlar.

T314- SEÇMELİ ALMANCA II (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde, Almancanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T316- SEÇMELİ FRANSIZCA II (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde, Fransızcanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T318- SEÇMELİ İTALYANCA II (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde İtalyancanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T320- SEÇMELİ JAPONCA I (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde Japoncanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme,  konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.

T322- SEÇMELİ RUSCA II (6-0) 6

Başlangıç seviyesinde Rusçanın temel gramer konularının işlenmesi, öğrencilere temel düzeyde iletişim kurmaya yardımcı olacak kelime hazinesi ve mesleki terminoloji oluşturmak. Başlangıç seviyesinde, dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmek.