...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Nevşehir Belediye Başkanı Fakültemiz Öğrencileri ile Buluştu
05/01/2024

06.12.2023 saat 15.00’da NEVÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kerem Bilgin Konferans Salonunda Belediye Başkanı Dr. Mehmet SAVRAN üniversiteli gençlerle buluştu. Kamu Yönetimi Topluluğu öncülüğünde planlanan söyleşide Belediye Başkanı Dr. Mehmet SAVRAN, gençlerle sohbet etti, şehre, üniversiteye, kariyer planlarına dair söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşide kamu yönetimine dair programa eşlik etmiş ve gençlere söyleşide bulunmuş olan Belediye Başkanı Dr. Mehmet SAVRAN 6 Aralık Çarşamba günü saat 15.00’de NEVÜ İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi Kerem Bilgin Konferans Salonuna teşrif etti.

Belediye Başkanımız Dr. Mehmet SAVRAN, geleceğimizin öncüsü gençlerimizle buluştu. 

Kamu yönetimi bölümü tanıtım filmi sonrasında Nevşehir Üniversitesi öğrencileri kapsamında yapılan röportaj videosunu izleyen Belediye Başkanı Mehmet SAVRAN, soruları ilgiyle izledi. Ardından sahnede soru cevapları cevaplamaya başlayan Belediye Başkanı, öğrencilerin sorduğu sorulara örneklerle cevap verdi. 

Belediyenin geçmişten bugüne altyapı çalışmalarına ve yeşil alan artırmalarına ağırlık verilmesinden bahsetti. Altyapısal sorunların karşılanmasının öncelikli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet SAVRAN, önündeki dönemde altyapısal yeterlilik ile birlikte daha geniş yelpazede projelere eğileceklerini ifade etti. Belediye Başkanı Mehmet SAVRAN önümüzdeki dönemde de belediye siyasetinde aktif rol almayı hedeflediğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin aktiviteler ile ilgili sorularına ise Gazze’de yaşanan İsrail tarafından gerçekleştirilen insanî kriz nedeniyle eğlence aktivitelerine ara verildiğini ifade etti. Ulaşım sorunları ile ilgili ise özel işletmelere dikkat çekerek denetim uygulamalarına temas etti. 

Dürüst şahıs, dürüst belediyecilik anlayışı 

Belediyecilik anlayışı açısından yöneltilen soruya en büyük vaadinin çalışmak ve dürüstlük olduğunu ifade eden Mehmet SAVRAN, belediye başkanlığında asli işin bu olduğuna temas etti. Belediye başkanı olmada, halkın sorunlarına çok çalışarak eğilmenin ve onlara dürüstlükle geri dönüş yapmanın önemli anahtarlar olduğuna degindi.

Gençlerle çeşitli konuları görüşerek onlara deneyimlerini, kurumsal politikaları, projeleri aktarmış, soru ve sorunlarla ilgili ifadelerde bulunarak geleceğimizin öncüsü gençlere yönelik tavsiyelerde bulunmuştur. Tavsiyesinde işinin hakkını vermeye, psikolojiyi dirayetli tutmaya ve sıkıntılarla azimle mücadele etmeye değinmiş, verimli bir söyleşide bulunmuştur.