...

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İİBF Konferans Serisi 12- "Özel Sektör Ve Girişimcilik" Konferansı Gerçekleştirildi
25/02/2020

İİBF Konferans Serisi 12- "Özel Sektör Ve Girişimcilik" Konferansı Gerçekleştirildi

İİBF Konferans Serisi'nin on ikincisi olan "Özel Sektör ve Girişimcilik" konulu konferans 19 Şubat Çarşamba günü saat 14:30'da İİBF Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Öcal'ın açış konuşmasının ardından, misafir konuşmacımız Nevşehir Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (NESİAD) Başkanı Mustafa Ertaş NESİAD ve Ertaş Grup’un yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vererek konuşmasına başladı.

Başkan Ertaş, proje desteklerinden yararlanabilmek için izlenmesi gereken adımları anlatarak, mezun olduktan sonra özel sektörde iş olanakları ve olası zorluklar hakkındaki görüşlerini paylaştı. Öğrencilik yıllarında edindiği bilgilerin genç bir girişimci olarak iş yaşamında sağladığı avantajlara değinen Ertaş, hayatının her iki dönemine ait kişisel tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Demirel’in soru-cevap kısmını yönettiği bölümde, NESİAD Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Kahraman ve Hamdi Dinler de öğrencilerimize kısa birer konuşma yaparak tavsiyelerde bulundular.  Öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından, organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sunan İktisat Bölümü Başkanı Doç. Dr. Serap Çoban, Sayın Ertaş'a teşekkür belgesi takdim ettiler. Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Şükran Güngör Tanç ise programın kapanış kısmında misafir konuşmacıya teşekkür ederek ve Fakültemiz adına hediye takdiminde bulundular. Toplu bir hatıra fotoğrafının alınmasıyla konferans son buldu.